Hormonális problémák

A hormonok a szervezet kémiai hírvivői. Az endokrin és egyéb mirigyekben előállított hormonok és vegyi anyagok a véráramba kerülnek, befolyásolva ezzel a szövetek és szervek működését.  Segítenek a szervezet számos életfunkciójában, köztük az anyagcserében és a szaporodásban is.

Az elmúlt évtizedek során az ipar tevékenységei és balesetei nem szándékos, de nagy léptékű, nagy dózisú emberi expozícióhoz vezettek az endokrin rendszert károsító környezeti szennyeződések területén. Ezek az események a laboratóriumi vizsgálatokon túlmenően azt sugallják, hogy a mérgező anyagoknak, például a dioxinoknak és a poliklórozott bifenileknek való kitettség negatívan befolyásolják a hormonális rendszert, és ezzel valószínűleg a nőgyógyászati ​​betegségek kialakulását. Az irodalomban található bizonyítékok arra utalnak, hogy a környezeti szennyeződések és a nehézfémek terhelése, különösen a bennünk rejlő genetikai eltérésekkel és az egyre kiterjedtebben előforduló vírusos betegségek jelenlétével, valószínűleg hozzájárulnak a különböző hormonális betegségek (pajzsmirigy betegségek, inzulin rezisztencia), valamint a mellrák, az endometriózis, a policisztás petefészek-szindróma, a méhmióma, a meddőség vagy a koraszülés számának nagyfokú emelkedéséhez.

Ha a hormonális egyensúly felborul, akkor túl sok vagy túl kevés van egy bizonyos hormonból, és ezek egymásra is hatást gyakorolva már a hormonrendszer egyensúlytalanságához vezetnek. Ez az egyensúlytalanság (ezt hívjuk ösztrogén dominanciának) azonban más hormonok termelődésére is hatást gyakorol és már készen is van egy hormonális felborulás, amit pl. a stressz váltott ki. Még a kis változások is nagyon komoly hatást gyakorolhatnak szervezetünkre, az egész emberi testre.

Szakmai tapasztalatunk alapján kétféle hormonellenőrzési kalkulálási módszert is kidolgoztunk Önnek, melyek segítségével megbízható módon ellenőrizheti hormonháztartását!

1

Hormon kalkuláció vérvételből

Valós Ösztrogén Dominancia
RED index Real Estrogen Dominance TM

valós ösztrogén dominancia kiszámolása valós adatokkal

Az ösztrogén dominancia - minden téves információval ellentétesen - mérhető, számolható, súlyossága százalékos arányban meghatározható. Mivel mi nem valószínűség számítást végzünk, hanem VALÓS (vérből, nyálból) származó hormoneredmények alapján számolunk, így Önnek először vérvételre kell mennie. Ma már Magyarországon és a világ bármely pontján számos magánlaboratórium működik, ahová beutaló nélkül lehet menni vérvételre (háziorvos ezekre a hormonokra nem tud beutalót adni). Bizonyos laboratóriumok nyálból is végeznek hormonmeghatározást, az is tökéletesen alkalmas a számoláshoz.

Az alábbi hormonokra van szüksége a méréshez: 

  • Ösztradiol
  • Progeszteron
  • Prolaktin (Összprolaktin)
  • Kortizol
  • Tesztoszteron (totál)
2

Hormonanalízis vérvétel nélkül tünetelemzésből

A teszt 30 év hormonális betegségek kivizsgálása és kezelése során szerzett orvosi tapasztalaton alapul, és a bejelölt tünetek átfogó, precíz elemzésére épül, holisztikus szemlélettel.

átfogó tünetelemzés alapján

Internetes felületen otthon elvégezhető hormonális teszt a tünetek pontos megjelölése alapján, mely utalással lehet több hormonális betegség meglétére, úgy mint: pajzsmirigy gyulladás, pajzsmirigy alulműködés, mellékvese fáradtság, inzulin rezisztencia, magas prolaktin szint és ösztrogén dominancia, valamint jelzi, ha élelmiszer érzékenységre van gyanú.

A módszer az eHealth területére sorolható be, azon belül is szekunder prevenciót biztosító szolgáltatás.

Azoknak készült, akik első körben nem szeretnének vérvételre menni még, de ugyanakkor tájékozódni szándékoznak a hormonrendszeri állapotuk felől, ezáltal felismerni és a megfelelő lépésekkel azt követően megelőzni a hormonrendszeri eltérésekhez kötődő komolyabb megbetegedések kialakulását.

A LEGTÖBB ELHÚZÓDÓ PROBLÉMA ESETÉN TELJES KÖRŰ HORMONÁLIS KIVIZSGÁLÁSRA VAN SZÜKSÉG, ÉS AZ ELTÉRÉST KIVÁLTÓ OKOKAT KELL KEZELNI!

Az alkalmazott kezelést megelőzően elsődleges a progeszteron/ösztrogén arány meghatározása és ezen eredmény függvényében további nőgyógyászati és endokrinológiai hormonok kivizsgálása. A hormonok vizsgálatának időpontja az adott személy ciklusától függ és soha nem a laboreredményen kapott referencia érték alapján határozzuk meg, hogy egy hormon jó vagy rossz, minden esetben azok arányát, egymásra gyakorolt hatását kell nézni.

E módszerekről és az alkalmazás lehetőségéről személyesen kaphat felvilágosítást
előzetes időpontegyeztetés (+36 70/23 89 689) alapján.

 

TOP